57838392a3457billede-038_edited.jpg

Hesteadvokat (heste og jura)

Advokat Charlotte Engelbrechts baggrund

Advokat Charlotte Engelbrecht har stort kendskab til hestebranchen, og er selv erfaren avler af Dansk Varmblod heste, hvor særlig springheste har en stor interesse. Charlotte Engelbrecht har stor erfaring med heste, og har endvidere et stort netværk og kendskab til branchens bedste dyrlæger. Charlotte Engelbrecht har haft hest hele sit liv, og heste er en af hendes store passioner. Charlotte Engelbrecht har endvidere studeret til agronom, inden hun blev advokat.

Rådgivningsområder

  • Vejledning om køb og salg af heste

  • Udarbejdelse af købekontrakter, samejekontrakter, partskontrakter, lejekontrakter,
    opstaldningskontrakter og lignende

  •  Forsikringsretlige spørgsmål ved køb af hest

  • Udarbejdelse af ansættelseskontrakter ved arbejde på stutteri

  • Ansættelsesretlige tvister

  • Mangelsager ved køb af hest

  • Inkassovirksomhed ifm. f.eks. opstaldningsafgift

Vejledning om køb og salg af heste

Vi rådgiver når du køber eller sælger din hest, herunder f.eks. udfærdigelse af købs– og salgskontrakt, rådgivning vedr. sundhedserklæring og klinisk handelsundersøgelse på hesten. Vi rådgiver også, hvis køber ønsker at tegne forsikring på hesten, herunder, hvilken type forsikring som køber ønsker og har brug for.

 

Udarbejdelse af kontrakter

Vi udfærdiger kontrakter hvad enten du ønsker at købe, sælge, leje, eller eje i sameje med andre. Vi udarbejder også kontrakter vedrørende opstaldning af din hest.

Rådgivning om ansættelseskontrakter og tvister

Vi udarbejder ansættelseskontrakter i forbindelse med arbejde på stutteri, rideskole eller lignende. Vi er behjælpelige i forbindelse med ansættelsesretlige tvister og med rådgivning om løsning deraf.

Mangelsager i forbindelse med hestehandlen

Hvis du skulle være så uheldig at stå i en situation, hvor du mener, at der er en mangel ved din nyindkøbte hest, er vi også behjælpelige. Om manglen er en skavank, en handelsfejl,  adfærdsproblemer, sommereksem, eller hesten ikke lever op til købskontraktens vilkår, så er vi klar med rådgivning.

 

I forbindelse med mangelsager vil rådgivningen typisk omhandle hvorvidt der skal ske en ophævelse af handlen, enten frivilligt eller ved en retssag. Dog er der også mulighed for at få afslag i købesummen, således at køber får et passende afslag i købesummen, som svarer til den tabte værdi skavanken medfører. Hvis du som køber har ophævet handlen og har fået købesummen retur, vil du ofte have lidt et økonomisk tab ifm. udgifter brugt på hesten. I nogle tilfælde vil du kunne få dækket disse økonomiske tab ved, at sælger bliver pålagt at betale erstatning.

Forsikringsretlige spørgsmål ved køb af hest

Som nævnt rådgiver vi også om forsikringsretlige spørgsmål, når du skal købe en hest. Som køber af en hest gælder der en lovpligtig ansvarsforsikring, hvilket betyder, at du som ejer skal have en forsikring, der dækker dit ansvar som hesteejer. Afhængig af din hest og dine ønsker, findes der forskellige forsikringer, f.eks. livsforsikring, sygeforsikring, ride uanvendelighedsforsikring, eller avls uanvendelighedsforsikring. Vi står parate til at rådgive dig om valg af forsikring, og hvordan du bedst kan forsikre din hest under dine valgte forhold.

Retshjælp til din sag

De fleste indboforsikringer indeholder en retshjælpsforsikring, og denne vil afholde en stor del af de udgifter, der er forbundet med at føre en retssag.

Kontakt os

Advokatfirmaet Engelbrecht

 

Kontoret i Sakskøbing

Søndergade 2 A, 1., 4990 Sakskøbing

Tlf. 2168 2377

 

Kontoret i Præstø

Adelgade 1, 4720 Præstø

Tlf. 5470 5800

Kontoret i Greve

Korskildelund 6, 2670 Greve

Tlf. 2168 2255

Cvr.nr. 37325481

Advokatfirmaet Engelbrecht 

Søndergade 2a, 1, 4990 Sakskøbing

Adelgade 1, 4720 Præstø 

Korskildelund 6, 2670 Greve

Mail: 

post@advokatcen.dk 

sikker@advokatcen.dk

Facebook:

KODEKS_side.jpg